Galleria Myötätuuli

Antti Holma, Hannu Lukin, Samuli Kontio, Liinu Laurila, Anni Niemelä

 

24.6.2021-13.8.2021 

 

Antti Holma tulee 60-luvun murroksesta ja hänen rohkeat ja suuret puupiirrokset ovatkin muistuttamassa osallistavan taiteen kulta-ajasta. Holmalla oli opettajana mm. Pentti Kaskipuro, Unto Pusa ja Sam Vanni. 60- luku oli nuorisokulttuurin ja kuvataiteen juhlaa.

Hannu Lukin edustaa ARS84-näyttelyn jälkeistä murrosta. Hannu kertoo että Saksalainen uusekspressionismi “villit” ja Kuopion ekspressionistit kuten Pauno Pohjolainen ja Markku Kolehmainen vaikuttivat voimakkaasti hänen työskentelyynsä.

Samuli Kontio edustaa taidekentän murroksen aikaa, jolloin sarjakuva-, kaupunki-, ja tatuointitaiteen estetiikka vakiintui osaksi suomalaista populaarikulttuuria. Kotikaupungissaan Rovaniemellä hän on toiminut aktiivisena laillisen kaupunkitaiteen puolestapuhujana. Hänen käsialaansa ovat monet kaupungin suurista seinämaalauksista.

Liinu Laurilan muotokuvien tunnelataus on jotain todella koskettavaa. Teoksissa on surullisen kaunista tunnelmaa. Laurila opiskeli vuosina 2019-2020 Limingan taidekoulussa ja henkilökuvat ovat hänen vahvuutensa. Hän opiskelee tällä hetkellä kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemiassa

Anni Niemelä edustaa tuoreinta sukupolvea. Annin kollaasit ja esinekoosteet ovat tämän päivän ennakkoluulottomia pop-henkisiä teoksia. Teokset ovat rohkeita ja raikkaita. Annin innostus ja positiivinen asenne tarttuu helposti. Myös Anni oli Limingan taidekoulussa vuosina 2019-2020. Tällä hetkellä hän opiskelee Lappeenrannan ammattikorkeakoulussa kuvataidelinjalla.

Kuvan teokset Anni Niemelä, Hannu Lukin ja Samuli Kontio

 


AIKA: Avoinna: to - pe klo 10-16 ja la - su 12-16. Pekanpäivien jälkeen ma-pe klo 10-16
PAIKKA: Galleria Myötätuuli
LIPUT: Vapaa pääsy, tervetuloa!
LISÄTIETOA:

Kuva: Harri Hemmilä

#