Raahesalin lämpiö: Ingon vuosikymmenet

Raahesalin lämpiössä esillä Ingon vuosikymmenet näyttely. Taiteilijatapaaminen pe 28.6. klo 18-19 ja su 30.6. klo 17-18, tervetuloa!

Opiskelin Raahen Seminaarissa sen viimeisinä toimintavuosina 1967-1971 ja silloin innostuin piirtämisestä enemmän paljolti kuvaamataidon lehtori Eero Sovelius-Sovion innoittamana. Ensimmäiset julkaistut piirroksenikin olivat Raahen Seminaarin 75-vuotisjuhlajulkaisussa v.1971.

Keskikoulunaikaiset koulutoverini Norion Veikko ja Kastellin Auvo polkaisivat pystyyn 70-luvun puolivälissä kaupunkilehti Raahelaisen. Menin Norion Veikon puheille jonkin piirrokseni kanssa ja hän innostui ajatuksesta, että ryhtyisin piirtelemään Raahelaiseen. Niinpä ensimmäinen piirrokseni Raahelaisessa julkaistiin v.1977.  Raahen Seudussa ensimmäinen piirrokseni julkaistiin v.1994 ja tähän päivään mennessä lehdessä julkaistuja piirroksiani on kertynyt 1669.

Kun piirroksia alkoi kertyä, ajattelin laittaa ne kansiin, ja niinpä ensimmäinen pilapiirroskirjani Aprillia näki päivänvalon v.1996. Nyt julkaisuja on kertynyt jo kymmenen. Niistä viimeisin on Pilvenpiirtäjä.

Olen siinä mielessä erikoinen pilapiirtäjä, että piirtelen lähinnä paikallisista asioista. Siinä on oma mielenkiintonsa, mutta myös haasteensa. Piirtämäni kohde saattaa kävellä vastaan eikä aina voi tietää, miten hän on piirrokseeni suhtautunut. Onneksi yleensä hyvin.

Kun idea syntyy, pitää päästä heti piirtämään, ja se on hauskaa! Ennen piirtämistä kerron kuitenkin ideani vaimolleni Raijalle, jonka naamasta kyllä heti näkee,  kannattaako lähteä piirtämään. Useimmiten kannattaa.

Neljä kertaa olen koonnut piirroksistani näyttelyn, mm. Pattijoki-päiville ja  Soveliuksen taloon vuonna 2003. Raahen kaupunki myönsi minulle taidetunnustuspalkinnon v.2004.

AIKA: 25.6.-30.6.2019
PAIKKA: Raahesalin lämpiö
LIPUT: Vapaa pääsy, tervetuloa!
#