Katusirkuskarnevaali: Arctic Ensemble esintyy kolmella teoksellaan: Tuuliajolla klo 17, Dish Soap Opera klo 17.30, Ajolähtö klo 19.00

Katusirkuskarnevaali saapuu Raaheen 29.6.2023!

Jo kolmatta vuotta ympäri Suomea kiertävä Katusirkuskarnevaali rantautuu Raahen Ruusupuistoon torstaina 29.6.2023. Nykysirkuksen ilosanomaa levittävä tapahtuma on erityislaatuinen yhdistelmä rentoa tunnelmaa ja maailmalla kiertäneitä nykysirkusesityksiä!Katusirkuskarnevaaleilla esiintyy Arctic Ensemble kolmella teoksellaan: Ajolähtö, Tuuliajolla ja Dish Soap Opera. Tapahtumapaikkana toimii Pakkahuoneen museon kyljessä oleva Ruusupuisto. Katusirkuskarnevaali on yleisölle ilmainen. Kaikenikäisille sopiva tapahtuma järjestetään piknik-hengessä, joten varauduthan omalla istuinalustalla tai retkituolilla.

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka perustettiin vuonna 2018. Monitaitoisen ryhmän maailmanvalloitusta on siivittänyt heidän kylmänverinen akrobaattinen osaamisensa ja lämmin, tarttuva ryhmähenkensä. Arctic Ensemble on esiintynyt yhdessä ympäri maailmaa yli 1000 esityksen verran ja järjestänyt esityskiertueita ja sirkustapahtumia Suomessa vuodesta 2020. Keväällä 2022 ryhmä voitti Sveitsissä arvostetuilla Young Stage -sirkusfestivaaleilla Young Star -palkinnon sekä Cirque du Soleilin erityispalkinnon.  

Klo 17.00 Arctic Ensemble - Tuuliajolla  Tuuliajolla on purjehdusteemainen sirkuskokonaisuus toiseen tukeutumisesta maustettuna humoristisella elämänotteella. Esitys vie katsojat päätähuimaavalle purjehdusseikkailulle, josta voidaan nauttia jalat visusti maan kamaralla. Tuuliajolla on kiertänyt purjeveneellä Saimaan alueen rantakaupungeissa hurmaten yleisönsä kesästä 2021. Esityksen kesto: noin 20 min.

Klo 17.30 Arctic Ensemble - Dish Soap Opera Dish Soap Opera on kollaasi kahden sirkusartistin elämästä kuuden neliön asuntoautossa. Teos käsittelee kahden ihmisen yhteiseloa kaikessa merkillisyydessään ja tuo lavalle kasan erilaisia hahmoja, joita syntyy jokapäiväisestä elämästä. Taidokasta ilma-akrobatiaa, fyysistä teatteria sekä tanssia yhdistelevä nykysirkusesitys vie katsojan matkalle läpi tavallisen arkipäivän maustettuna koko tunteiden kirjolla. Esityksen kesto: noin 40 min.

Klo 19.00 Arctic Ensemble - Ajolähtö Kesä on alkanut ja samoin kauan odotettu roadtrip! Kaveriporukan matka on hyvässä vauhdissa, kun auto hajoaa keskelle Suomen maaseutua. Lähistöllä ei ole ketään, joten sankariemme on kohdattava arvaamaton Suomen suvi. Ajolähtö on vauhdikas, akrobaattinen ja yllätyksellinen esitys, jossa yhdistyvät maailmanluokan sirkustaide ja Suomen kesä kaikessa komeudessaan! Esityksen kesto: noin 70 min.

Tapahtuman yhteityökumppaneina ja tukijoina toimivat Taiteen edistämiskeskus ja Raahen kaupunki.

 

AIKA: 29.6.2023 klo 17.00, klo 17.30, 19.00
PAIKKA: Ruusupuisto Raahen museon vieressä
LIPUT: Huomioithan myös katusirkuksen kansainvälisen Hyvän Käytännön. Hyvä Käytäntö: Muista ottaa mukaan käteistä rahaa tai Mobilepay-sovellus taiteilijoita varten! Hyvän katuesityksen päätteeksi esiintyjälle kuuluu hyvän käytännön mukaan avokätinen lahjoitus. Kansainvälinen standardilahjoitus esitystä kohden on nykyään 2-20€, mutta ylärajaa ei tietenkään ole. Tehdään yhdessä Suomesta hyvä ja palkitseva maa erilaisille katuesiintymisille! 
LISÄTIETOA:

Kuva: Mikko Pirinen