Matti Lepistön Veistospuisto

Edesmenneen taiteilija Matti Lepistön Veistospuisto.

Raahelaisen ITE-taiteilija Matti Lepistön (1948-2020) veistospuisto on ainutlaatuinen vierailukohde. Useilla eri tekniikoilla työskennellyt tuottelias taiteentekijä Matti Lepistö tuli tunnetuksi etenkin betoniveistoksistaan. Niistä on muodostunut vuosien varrella hänen kotipihaansa Pattijoelle miltei 300 veistoksen sisältävä yksityinen veistospuisto. Veistostaiteen lisäksi Matti maalasi, piirsi, kirjoitti, valokuvasi ja teki värilasitöitä.

Näyttelyssä pääset tutustumaan taiteilijan veistoksiin. Puistosta löytyy esittäviä eläin- ja ihmisveistoksia sekä mytologiaa ja surrealistista taidetta. Osa veistoksista on valtauskontoja kriittisesti tarkastelevia teoksia, kun taas eläinhahmot ja Kalevala kulkevat sulassa sovussa elämän syntyä symboloivien teemojen ja maaseutukuvausten joukossa. Taiteen tekeminen oli Matti Lepistölle elämäntapa ja kutsumus. Matti toivoi mahdollisimman monen pääsevän osaksi oman taiteensa kokemista ja kannusti myös muita kokeilemaan betonin työstöä taiteen luomisessa.

Matti Lepistön perikunta haluaa kunnioittaa taiteilijan toivetta ja muistoa pitämällä veistospuistoa avoinna yleisölln. Veistospuistoon voi tulla viettämään kesäpäivää vaikka piknikin merkeissä. Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan veistoksiin osoitteessa Mansikkakarintie 200, 92140 Raahe. Veistospuisto on avoinna 1.6.-31.8.2022 joka päivä. Taiteen äärelle pääset vuorokauden ympäri. 


Matti Lepistön perikunta haluaa mahdollistaa veistospuiston aukiolon yleisölle. Maksamasi pääsymaksu käytetään kokonaisuudessaan veistospuiston ylläpitoon. Veistospuistossa vierailua ei ole haluttu tänä kesänä rajata tietyn kellonajan sisälle, joten muistathan toimia puistossa taidetta ja ympäristöä kunnioittaen.

Lämpimästi tervetuloa!

 

AIKA:
PAIKKA: Matti Lepistön Veistospuisto
LIPUT: Pääsymaksu veistospuistoon on 5 € / hlö ja 10 € / perhe. Pääsymaksun voi maksaa käteisellä tai MobilePaylla. MobilePayn numero on 046 657 4089. Pääsymaksulla katetaan veistospuiston ylläpitokustannuksia.