Mun Raahe -taiteilijatapahtuma

 


Mun Raahe -taiteilijatapahtumassa raahelaiset taiteilijat esittelevät töitään ja tekniikoitaan Langin Kauppahuoneen, Utuan ja Kapteenin talon sisäpihalla lauantaina 27.6.2020 klo 11.00 – 15.00.


Langin Kauppahuoneella leivotaan mm. Pietari Brahen päärynäpiirakkaa Pekan Päivien kunniaksi. Esillä on myös taiteilija Martti Lehtelän maalaama Pietari Brahen muotokuva, joka kuvaa Raahen perustamisasiakirjan allekirjoittamista.
Raahen Selskaapi yhdistyksen herrasväki käyskentelee alueella 1800-luvun asuissa. He kertovat yhdistyksen toiminnasta ja ovat pukeutuneet Raahen purje-ja kauppalaivasto aikakauden asuihin.


Tilaisuudessa ovat mukana seuraavien taiteilijoiden esittely – ja myyntipöydät:


Nors-Art/Hanna Nors-Kramsu
Myynnissä uniikkeja, käsintehtyjä taidemaalauksia, taidetuotteita ja seinämaalauksia. Tapahtumassa esitellään guassi ja akvarellitekniikkaa, maalausnäytöksen muodossa.
Yleisölle on oma taideprojekti: Maalataan Raahen Pekka! Jokainen pääsee mukaan osallistumaan yhteisen taideteoksen luomiseen!


DeZio/Kirsi Donskoi
Myynnissä DeZion tuotteita. Yleisö voi kokeilla mehiläisvahamaalausta pientä korvausta vastaan.


Fede art & craft Fedrica/Susan Barbara Maionara.
Myynnissä käsityönä valmistettuja tuotteita, vaatteita ja lahjatavaroita. Yleisö voi osallistua origamikukkien valmistamiseen.


Martti Lehtelä
Myynnissä Raahe-aiheisia postikortteja sekä Raahe ennen vanahaan kirjaa. Lisäksi päreelle maalattuja meriaiheita ja pikkutauluja. Yleisö voi osallistua keskeneräisen merimaalauksen tekoon, lisäämällä siihen aaltoja, pilviä tms. Koska kyseessä on öljyväritekniikka, niin vaatteiden likaantumisiski on huomioitava.


Sadun Aitta/Satu Aho
Myynnissä keppihevosia ja oheistarvikkeita. Tapahtumassa on lapsille keppihevosrata.


Raahen Taitopaja/Tuija Rajamäki
Myynnissä Raahe-aiheisia käsityötuotteilla mm. uusi Raahe-aiheinen magneettisarja sekä Raahe-koirat, pronssiset Pekka-patsaat ja sukelluspuku-avaimenperät.


Paula Pikkarainen
Kangaspuilla kudottuja liinoja ja keinutuolinmattoja sekä seinätekstiilejä.


Pertti Vuori
Esittelee maalauksiaan ja maalaustekniikkaa.


Saila Kleine-Staarman
Esittelee akvarellimaalauksiaan ja maalaustekniikkaa.

Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua. Säävaraus.
Osallistuthan tapahtumaan vain terveenä!
Tapahtumapisteillä on käytössä käsidesit.
Lämpimästi tervetuloa!

AIKA: La 27.6.2020 klo 11-15
PAIKKA: Langin Kauppahuone
LIPUT: Vapaa pääsy, tervetuloa!
LISÄTIETOA:
#