Praati: Oulu-opiston Pistoja ja Pintoja -ryhmän näyttely It’s My Life.

Tekstiilitaidetta esillä Raahessa

Kaupungin olohuone Praatissa Raahessa on esillä Oulu-opiston Pistoja ja Pintoja -ryhmän näyttely It’s My Life.

Näyttelyssä on esillä 32 tekstiilitaideteosta 14 tekijältä. Kukin on poiminut töihinsä asioita ja tapahtumia omasta elämästään. Töihin on kätketty suuria tunteita, kauniita hetkiä ja kipeitäkin tunnelmia.

Näyttelyn työt on tehty kansainväliseen tekstiilitaiteen biennaaliin Ranskan Villefrance Sur Saoneen. Näyttely oli siellä kesäkuussa 2022. Pistoja ja Pintoja -ryhmä oli kutsuttu Ranskaan näyttelyyn jo toistamiseen.

Pistoja ja Pintoja -ryhmä on toiminut jo parikymmentä vuotta opettajansa Anu Junes-Kähkölän johdolla. Ryhmä toimi ensin Oulu-opistossa, sitten Kempeleen kansalaisopistossa, sitten Raahe-opistossa ja nyt taas Oulu-opistossa. Ryhmässä on tekijöitä sekä Oulun että Raahen seudulta.

Raahen-näyttelyssä on mukana töitä Hanna Kalliokoskelta, Mirka Kortesoja-Kupariselta, Riitta Syriltä, Päivyt Huttu-Hiltuselta, Minna Mattilalta, Anneli Halmeelta, Esteri Kopperoiselta, Anja Ukonaholta, Katri Laineelta, Tuula Lehtonurmelta, Anu Junes-Kähkölältä, Tuija Järvelä-Uusitalolta, Aira Vasarilta ja Arja Mattilalta.

Ryhmällä on ollut aiemmin näyttelyitä Ranskan lisäksi muun muassa Raahessa, Oulussa, Taivalkoskella, Haukiputaalla ja Helsingissä.

 

AIKA: Näyttely on esillä Praatissa 27.7. saakka.
PAIKKA: Praati – Palveluiden olohuone
LIPUT: Vapaa pääsy, tervetuloa!
LISÄTIETOA: